Машини за почистване на орехи и преработка на други ядки от Ren Technology и AKY

почистване на орехи
По пътя от градината до опаковката, Ren Technology предлага качествени машини за всеки един етап от процеса на почистване на орехи и други ядки. Портфолиото ни включва оборудване, управляващо всички процеси като лющене на зелената обвивка на ореха, сушене и сортиране на ореха, натрошаване на черупката, сортиране на ядките по качество, и опаковане. Благодарение на партньорството с AKY можем да гарантираме ефикасна система, която работи прецизно и деликатно почиства орехите без да уврежда ядките.

Предимствата на системите за почистване на орехи и други ядки от AKY

Системата за натрошаване и почистване на ядки от AKY Technology е тествана в 20 различни вида орехи като Chandler, Fernor и др. В резултат на задълбочените проучвания е постигнат метод за натрошаване на черупката, при който златистожълтата мембрана на ореха не се нарушава, и по този начин се предотвратява развитието на неблагоприятни бактерии (като афлатоксин) върху повърхността на ядката.

Почистени орехиЗа илюстрация на качеството на оборудването на AKY, системите за почистване и натрошаване на орехи с тяхна марка могат да постигнат чистота на ядката от над 98%, като също така имат възможността да отделят плода в правилна форма на пеперуда с успешност от над 70%. Поради тази причина, AKY e доверен партньор на производители и преработватели в някои от най-големите пазари на орехи в света като Калифорния, Чили, Турция, Аржентина и много други.

Демонстрация: Автоматизирана поточна линия за сортиране, начупване и почистване на орехи

Walnut Grading, Cracking and Cleaning Line - AKY Technology

Пълен асортимент от машини за почистване на орехи и други ядки

Система за натрошаване и почистване на орехи

Система за натрошаване и почистване на орехи

1. Захранваща част

Използва се за съхранение на орехови ядки, които равномерно се подават към машината за натрошаване.

2. Натрошаване на орехи

Използва се за начупване на черупките на орехите, които са били предварително сортирани по размер. Машината начупва орехите като запазва максимален процент цели половинки и отделя почистената орехова ядка без никакви повреди. Повърхностите, които контактуват с орехи, са произведени от неръждаема стомана 304. Работи с два мотора, които натрошават суровината.

3. Почистване и подбор

Основната цел на този компонент е сортирането на ядките на орехите в 3 размера, след това отстраняване на черупките на ореха от суровината и отделянето на здравите половини на ореховата ядка. Със своите сортиращи ролки, машината отделя ненатрошените орехи и ги доставя към системата за „повторно натрошаване”. По този начин степента на загуба е сведена до минимум. Повърхностите, които контактуват с орехите, са произведени от неръждаема стомана 304 и са проектирани да не увреждат ядките на ореха.

Машина за почистване на орехи с аспирация

Аспираторна ,ашина за почистване на орехи

Сортерът премахва по-дребните и леки отпадъци от масата с начупени орехови ядки. Суровината, която постъпва в машината, се пресява от натрошените дребни черупки и други малки отпадъци чрез серия сита. След това пречистеният вече продукт преминава през аспирационен канал на изхода на машината, който от своя страна отнема по-леките празни орехови черупки и фрагменти от черупки и отделя по-тежките орехови ядки.

Поточен елеватор за орехи

Поточен елеватор за орехи

Продуктът се използва за придвижване на суровината през инсталацията за почистване на орехи.

Машина за премахване на клони и пръчки

Машина за пресяване на клони

Оборудването се използва за почистване на дървесни ядки като орехите. Пригодената поточна линия на машината пресява суровината и успешно отделя всички пръчки и части от клони от суровината. 

Машина за премахване на камъни и почва

Maшина за премахване на камъни

Орехите се изсипват в резервоара за вода, където биват механично почисвани. Камъните или другите тежки замърсители потъват във водата и биват изкарани от машината с помощта на конвейер. Ядките, които плават, се прехвърлят към следващия етап от линията с помощта на наклонена конвейерна лента. Нивото на водата в машината може да се регулира, а отпадъчната вода се изпуска през клапан, разположен под машината.

Белене на зелената кожа на орехите

Използва се за измиване и белене на зелената кожа на дървесните ядки като орехи, кестени и др. Продуктът, който вече е почистен от примеси като клони или камъни, се излива в барабанната камера за белене с помощта на конвейер или елеватор. Плодът на орехите бива изложен на вода под налягане в барабана. По този начин черупката се омекотява и измива. След това орехите се почистват от външната зелена обвивка чрез специално проектиранит железни четки и остриета в секцията за пилинг.

Машината се състои от барабанна и роторна секция и разполага със система за регулиране на ъгъла на пръскане на вода.

Модулна сушилня за ядки

Модулна сушилня за орехи

Орехите или кестените се прехвърлят в сушилнята с помощта на елеватор или конвейер и преминават през стъпала, които предотвратяват счупването на ядките.

Орехите след това се съхраняват в сушилнята, където биват загряти посредством генератор, който вкарва топъл въздух  през процепите между продукта до постигането на желаната влажност. Изсушеният продукт се извежда с помощта на плъзгащи се врати, разположени пред сушилнята.

Многоетажна сушилня за ядки

Сушилня за орехи на етажи

Използва се за сушене на продукти като орехи, кестени и др. Машината осигурява топлина чрез генератор за топъл въздухм който прониква под продукта.

Първо, продуктът се прехвърля на 4-ия етаж с помощта на конвейер или елеватор. Когато нивото на влажност намалее до определена степен, продуктът се прехвърля на по-долен етаж, като системата се запълва с нова суровина. Степента на влажност на продукта постепенно се довежда до желаното ниво и се извежда от най-долния етаж при готовност.

Машина за калибриране на орехи

Машина за калибриране на орехи

Благодарение на сруктурата на ситата й, тази калибрираща машина може да сортира орехите в 5 предварително зададени размера. Тази способност значително повишава възможността за допълнителен доход от продукцията. Калибраторът се предлага в различни капацитети и конфигурации, в зависимост от нуждите на клиента. 

Оптичен сортер за орехи и други ядки

Цветен сортер за орехи

Ren Technology предлага широка гама от оптични сортери, които отстраняват не само опасните за здравето замърсители от линията за сортиране – главно орехови черупки и септа – но могат да идентифицират и премахнат и други чужди материали като пръчки и камъни. В допълнение, благодарение на последното поколение инфрачервени InGaAS камери, сортерите с марка Anysort са в състояние да забележат различни дефекти в самата ядка, като наличието на тъмни петна или признаци на болести/гниене по плода. 

Цветните сортери на Anysort работят прецизно и деликатно и в процеса на сортиране запазват цялостта на ядките. Те също могат да бъдат използвани за калибриране и сортиране на ореховите ядки по цвят или форма.

Оптично сортиране на орехи по цвят
Оптично сортиране на орехи по цвят с уред на Anysort

Ако искате да прочетете подробна информация, посетете страницата Оптични сортери Anysort.

За AKY Technology

AKY Technology е един от водещите производители на машини за преработвателната и хранително-вкусова промишленост в Балканите и региона. Турският технологичен гигант от пет десетилетия е един от световните лидери в производството на високотехнологично оборудване за промишлеността и притежава в своето портфолио стотици партньорства и успешни инсталации в над 70 страни от 5 континента. Компанията предлага широка гама от автоматизирани машини за преработка на ядки, покривайки всяка нужда на производителите. 

AKY Technology Introduction Movie

Гаранция за качество

Гамата от машини  от AKY Technolog за почистване на орехи, както и и други видове ядки, и всички техни механичните компоненти се произвеждат с особено внимание върху качеството и надеждността, разчитайки на най-прогресивните технологии като CNC. Те покриват най-надеждните световни стандарти за качество. Всяка машина е тествана многократно от техните инженери за контрол на качеството, което гарантира надеждността и безупречната работа на асортимента им от оборудване за почистване, сушени, сортиране, преработка и пакетиране на ядки. 

Mашини за почистване на орехи

Подробни спецификации, цени и запазване на консултация