fbpx

Машини за обеззаразяване на зърно от AKY Technology

Машини за обяззаразяване на зърно

За земеделците, третирането на семена с обеззаразители преди сеитба се е превърнало в неизменна част от технологичния процес в отглеждането на житни култури. За да гарантирате постигането на оптимална реколта, ключово e да изберете машина за обеззаразяване на зърно, която работи ефикасно, разпределя избрания препарат равномерно и да покрива индивидуалните семена изцяло. Именно затова обеззаразителите на зърно от AKY Technology са предпочитан избор на хиляди зърнопроизводители. 

Машини за обеззаразяване на семена от AKY Technology​

Машините за обеззаразяване от Aky Technology гарантират поддържането на най-високи стандарти в обработката на житни култури. Апликаторитe се използват за прецизно третиране на семена с инсектициди, фунгициди, микроелементи или инокуланти. С капацитет до 20 тона на час, гамата машини за  обеззаразяване на зърно от Aky Technology може да работи както с течни препарати, така и с пудри, гранули и прахове.

Интегрираните в обеззаразителите последно поколение системи за настройка и контрол правят апликаторите адаптивни и лесни за употреба. Също така, те гарантират качеството на продукцията и безопасността на работния процес. Апликаторите работят в режим на пълна автоматизация, следвайки с точност предварително зададените алгоритми за третиране на семената. Те разполагат с функция за съхраняване на всички работни данни онлайн, позволявайки ви да поддържате документация за всяка обработена партида или поръчка.

Демонстрация: Машина за третиране на семена с течни препарати

Зърното се подава към системата за третиране контролирано, посредством ротационен клапан. На този етап в обеззаразителя се използва аспирация за почистване на семената от прах и други леки примеси. Количеството зърно, което постъпва в системата се регулира чрез задаване на скоростта на въртене на клапана.

Течният препарат се захранва в машината чрез помпа. За оптимално покритие, течността равномерно се разпръсква в суровината с помощта на система от въртящи дискове, които от своя страна я пулверизират. Във вторичната фаза на системата за поддаване на разтвор зърното многократно се размесва и транспортира напред посредством система от спираловидни перки. Оптимизираният дизайн на въртящата системата за вторично полагане гарантира равномерното покритие на семената. От този етап готовата вече суровина се отвежда извън системата.

За AKY Technology

AKY Technology е един от водещите производители на машини за преработвателната и хранително-вкусова промишленост в Балканите и региона. Турският технологичен гигант от пет десетилетия е един от световните лидери в производството на високотехнологично оборудване за промишлеността и притежава в своето портфолио стотици партньорства и успешни инсталации в над 70 страни от 5 континента. Компанията предлага широка гама от автоматизирани машини за обеззаразяване на зърно, покривайки всяка нужда на земеделците. 

Гаранция за качество

Гамата от машини  от AKY Technology за третиране на житни култури, както и всички техни механичните компоненти се произвеждат с особено внимание върху качеството и надеждността. Те покриват най-надеждните световни стандарти за качество. Всяка обеззаразяваща машина е тествана многократно от техните инженери за контрол на качеството, което гарантира надеждността и безупречната работа на асортимента им от оборудване за третиране на семена. 

Обеззаразители за зърно от Aky Technology

Подробни спецификации, цени и демонстрации