fbpx

Вакуум детектори за инспекция на буркани, бутилки и консерви от KoCoS-Германия

Вакуум детектор за проверка на буркани

Вакуум детектори INDEC (Dud detectors) автоматично инспектират капачките на широка гама контейнери като бутилки, буркани и консерви и определят дали те са затворени херметически. Проверката се случва динамично и безконтактно, което позволява поточната линия да не спира. Контейнерите, които показват недостатъчни нива на вакуум,  имат затворени накриво или липсващи капачки, биват надеждно идентифицирани и отстранени.

Принцип на работа на вакуум детектор INDEC VD 100 при проверка на стъклени буркани

Предимства на Вакуум Детектори INDEC

Приложение на вакуум детектори INDEC

Гаранцията, че продуктите отговарят на най-високите стандарти за качество, е критична при производството на хранителни, фармацевтични и козметични продукти. Правилно херметически затворените контейнери играят основна роля в този процес. Всички течове, получили се в следствие на лошо затваряне и липса на вакуум, създават условия за разпространението на бактери, вируси и други вредни микроорганизми. Това прави продуктите неизползваеми и създава предпоставка за икономически загуби. 

Проверка на буркани, бутилки, консерви

Системите за вакуум детекция INDEC осъществяват 100% динамичен контрол в рамките на производствената линия. Оборудвана с оптичен сензор, системата INDEC може да се използва за капаци от 30мм до 110 мм, направени от всякакъв материал, включително композитни, пластмасови или такива, изработени от метал. Сензорът  за вакуум успешно проверява ефективното запечатване на всички най-често срещани механизми за затваряне на буркани, бутилки или консерви .

Със системата на KoCoS се работи лесно и безпроблемно. С пълен контрол над работните параметри, вие може да я адаптирате бързо към нуждите на вашето производство. Също така, оптичният сензор на системата за детекция на вакуум ИNDEC разполага с лесна за ползване и спестяваща време функция за самообучение. Операторът се ръководи стъпка по стъпка през интерактивния процес на обучение с помощта на графичния интерфейс. Системата полуавтоматично генерира необходимата информация за създаването на контролни параметри за определянето на добрите нива на вакуум във всеки специфичен контейнер. Насоките от системата са толкова лесни за изпълнение, че дори неопитни потребители могат да използват функцията за самообучение на машината.

За разлика от другите методи за оптично измерване на вакуума, оптичната глава на вакуум детектори INDEC не се влияе от наличието на капки вода по повърхността на капачките или вибрации по конвейерната лента. Освен това всички корпуси са изработени от неръждаема стомана и отговарят на IP69K в съответствие с принципите на хигиенния дизайн. Това гарантира, че не може да има проникване на влага, дори когато за почистване се използва водоструйка.

Система за вакуум инспекция

Системите за засичане на наличие на вакум INDEC са изключително надеждни и лесни за използване. Именно тези качества преврърнаха технологичните решния на KoCoS в първия избор за редица компании по целия свят. Тествайте системата за проверка на херметизация INDEC във вашето производство. 

За KoCoS

KoCoS Technology Group е немски концерн, който разработва, произвежда и продава високотехнологични измервателни и изпитателни системи за промишлеността. Компанията предлага лазерно-оптични устройства за инспекция и контрол на качеството в ХВП, перла в които е системата за детекция на вакуум INDEC.

KoCoS ежедневно използва знанията на всички свои служители, за да разрешава предизвикателните и нестандартни инжинерни казуси на своите партньори. По този начин компанията оправдава високите очаквания на техните клиенти от цял свят, ден след ден.

Thomas Becker - KoCoS
Томас Бекер - CEO на KoCoS

Гаранция за качество

Един от крайъгълните камъни на фирмената философия на KoCoS при производството на вакуум детектори INDEV e стриктното прилагане на системата за управление на качеството DIN EN ISO 9001: 2015. Мисията на екипа е непрекъснато да подобряват своите продукти, процеси и обслужване.

Инженерите на KoCoS са убедени, че фокусирането върху клиентите има пряк и благоприятен ефект върху качеството. Това означава, че техните клиенти са в центъра на всичко, което компанията прави. Многото отлични и устойчиви взаимоотношения с клиентите, които KoCoS изгражда през годините, свидетелстват за факта, че техните усилия в тази област са дали своите плодове.

Фирма KoCoS Германия

Подробни спецификации, цени и демонстрации